/***** Stylesheet for BLUESNEWS *** MCBC c2019 malmoblues.com ***/

Hej alla bluesälskare!

 

Trevlig sommar
Vi gör nu ett litet sommaruppehåll och är tillbaka i augusti. Vi väntar fortfarande besked om vad som händer med Malmöfestivalen.

 

Kurser
Vår "prova på munspel"-clinic blir uppskjuten till hösten. Homesick Mac kommer däremot att köra sin utlovade gitarrkurs fast via webben. Länk till anmälan finns nedanför...

 

Kommunikatör sökes
Föreningen har ansökt om att få arrangera European Blues Challenge om två år, 2022. Det är i princip klart att vi får det men en del detaljer återstår att diskutera. Det är ett stort projekt som omfattar tre dagar musik och ca 25 deltagande länder. Vi är mycket tacksamma att ha fått stöd av både Region Skånen och Malmö Stad.

Redan nu letar vi efter en kommunikatör som kan jobba med kommunikation och media. Är du den personen? Eller känner du någon som kunde vara intresserad? En kombination av musikintresse och vana att hantera sociala medier är fördelaktigt. Kanske lämpligt för en yngre person. Vi kan inte betala regelrätt lön men kan erbjuda en praktikplats. Det är en bra yrkeserfarenhet och ett stort plus i CV't.

 

Streamad Bluesfestival 9 maj
Bolaget 'Live music rules' erbjuder nu, i brist på annat, levande musik via webben. Musiker behöver ju inkomster precis som alla andra och man köper därför biljett liksom till viken konsert som helst. Man utlovar hög kvallité på både musiken och sändningen och den skall alltså inte jämföras med privata sändningsar från mobiltelefoner eller liknande.. Medlemmarna i föreningen får rabatt genom att registrera sig HÄR, (länk finns även här nedanför).

Första sändningen är 9 maj kl 16:00, "Bluesfestival with the ladies" Julia & the Basement tapes - Ida Bang - Root Imperial (med Moa Brandt & Elin Öberg från Among Lynx)

 

Erbjudande!
Medlemmar i MCBC har fått erbjudande om att köpa boken "Living the Blues" för 239 kr (ordinarie pris 339kr). Boken innehåller 400 bilder på temat Highway 61, the Blues Highway. Det är en rikligt illustrerad text där man följer författarnas resa från New Orleans till Chicago, i blueslegendernas fotspår.

Beställning görs till contact@livingtheblues.se . Ange medlemskap i föreningen.

 

Blues from the Quarantine Zon
I dessa pandemitider är det brist på levande musik. Dock erbjuder många artister streamade sändningar på webben. En av dessa är Jake Green (DK) som sänder live tre gånger i veckan: https://mixer.com/JakeGreen

 

Åmål Bluesfest är inställt
Det var väl väntat men ändå tråkigt. Många hade sett fram mot denna sommarfestival. Ni som förbetalt får naturligtvis pengarna tillbaka.

 

Malmöfestivalen
Malmöfestivalen blir tidigt i år, 7-14 augusti. Festivalledningen följer naturligtvis det epidemiska situationen noggrant arbetar för att festivalen skall bli av som vanligt. Förhoppningsvis har ju allt lugnat ner sig tills dess. Vill ni vara med och jobba så tänk på planera semestern rätt!

 

.

 

Living the blues

Rabattpris: 239kr

140sidor/400 bilder

 

 

EN reseskildring från Highway 61
'the bluestrail'

 

Läs mer om boken hÄr

 

 

Streamad Bluesfestival

9 maj

 

 

 

Facebookevent

 

Registrera dig

 

Boka biljett

 

 

BETALA ÅRSAVGIFTEN

Scanna med kameraikonen i Swish-appen

Kompletera med namn

 

 

Bankgiro: 5291 - 6376

Swish: 123 097 11 01

200:-/år

 

 

 

HOMESICK MAC

Läs mer om Homesick Mac

 

 

 

foto: Stephan Kiyanov

 

Anmälan

 

 

Ni får detta nyhetsbrev för att ni är medlemmar i Malmoe-Copenhagen Blues Connexion. Om ni inte vill ha dessa brev i fortsättningen är det bara att klicka på länken ovan, uppge er epostadress och avbeställa. Om ni istället saknar detta brev kan det bero på att vi inte har fått er epostadress. Skiv till info@malmoblues.com så ordnar vi det. Ett bra sätt att följa verksamheten är annars att att gilla oss på sociala medier.