2005

Efter en längre tids önskemål från våra medlemmar att få en fredag eller lördag som bluesafton har föreningen under året försökt utöka sina blueskonserter med ett antal lördagskvällar.   

Detta var inte möjligt att arrangera på Mattssons Musikpub som redan är hårt bokad. I stället provade vi att lägga dessa kvällar på Ekmans Restaurang i Västra Hamnen Malmö, St. Varvsgatan 19. Debuten där skedde i februari i samband med föreningens årsmöte.

Inte heller Ekmans uppfyllde våra önskemål utan på hösten flyttades verksamheten istället till nyrenoverade Café S:t Gertrud. Speldagen ändrades till första lördagen i månaden.

Under våren huserade vi dock fortfarande på Mattssons den sista onsdagen i varje månad. Och fortfarande kostade inträdet 80 kr, alternativt 60kr för medlemmar.

Programmet hittills har varit:

26 januari (Mattssons)

RED and BLUE (SE)

12 februari (Ekmans)

Steve Grahn-Mattias Malm-Håkan Nyberg akustisk blues med ny trio, samt The Fabulous Flintstones

23 februari(Mattssons)

SAM MYERS (USA) med PELLE LINDBERG & BLUESBLASTERS (SE) Bluesblasters turnerar land och rike runt med en av bluesens stora namn Sam Myers. Sam har spelat med många kända bluesmän i USA genom åren bl. a. Ellmore James, Muddy Waters m.fl.

30 Mars (Mattssons)

Tiger City Jukes (N) Knut Elde: sång /gitarr, slidegitarr / munspel.
Harald Stokke: gitarr.
Andre Vrolijk: bas / sång.
Espen Moen: trummor.
Norges mest internationella bluesband gästar MCBC. Bandet som lirar en svängig jumpblues så man omöjligt kan sitta stilla har lirat på bl.a. de största bluesfestivalerna i Europa (Blues&Jazz Rallye i Luxembourg och Peer i Belgia ) dessutom turnéer i USA och runt om i Skandinavien

TCJ har fyra CD prod. i bagaget, den senaste med namnet ”Dressed To Kill”.En glittrande scenshow, duktiga musiker och en stilsäker inpackning från bluesens glansdagar gör TCJ till en höjdarupplevelse när dom intar scenen.

27 April 2005 (Mattssons)

LP Simonsen Band(DK) med gästande, Thomas Melau (DK) på munspel och
Steve Grahn (SE) på gitarr och sång

Blues i förbrödring Sverige-Danmark och succékonstellationen från Copenhagen Bluesfestival 2004

25 Maj 2005 (Mattssons)

Diz Watson (UK)

Pianisten från London som spelar New Orleans baserad barrelhouse blues och som spelat med de flesta stora bluesartister i USA och Europa.
OBS! Enda spelningen i Sverige denna turné.

15 oktober 2005 (S:t Gertrud)

Nisse Thorbjoern Band (DK)

MCBC Höstfest.

3 november 2005 (S:t Gertrud)

Per and the Ouagaoudougou band

2 december 2005 (S:t Gertrud)

Blue Junction

Den Danska gruppen som två gånger fått amerikanska utmärkelser för "Bästa utländska bluesband".

Arkiv

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012