BLUESTÄLTET 2005

 

 

 

 

 

 

Malmöfestivalen 19-26 augusti

 

 

 

 

 

Gerfast Bluesband (SE)

Snibb (SE)

Piedmont Project (SE)

Grahn / Malm / Nyberg (SE)

Hooters Blues / Johnny Rawls (USA/N)

Ingrid (SE)

Per & The Ouagaoudougou Blues Quartet (SE)

Svante Sjöblom & The Sailors (SE)

M.C. Hansen (DK)

Brackfigthers (SE)

Slidin`n Slim (SE)

Ralph & The Big Bang Group (SE)

Arne Maltéus (SE)

Öernes Bluesband (DK)

Queen Josephine & The Trail Blues Trail (SE)

Bobbys Bluesband (SE)

Pelle Lindberg & Bluesblasters (SE)

Bo Wilson Band (SE & DK)

Dr Blues (SE)

Doug Jay & The Blue Jays (USA & D)

Blues Strangers (SE)

The Fabulous Flintstones (SE)

Kenn Lending Blues Band (DK)

Bluesfesten på Malmöfestivalen 2005

Även i år gungade det i åtta dagar på Hamngatan i Malmö. Festivalens blåaste toner fyllde tältet. Och tusentals bluesfrälsta festivalbesökare hittade rätt och fick i sig en dos blues som räckte en bra bit in på hösten.

Ett sådant jätteprojekt kräver en stor arbetsinsats och utan alla som offrat både semester och fritid hade det aldrig gått. En förening är inte starkare än vad medlemmarna gör den till. 

Årets festival liknade inte tidigare festivaler genom att många fasta arrangemang hade flyttats. Dock inte Bluestältet. Och vi stod oss bra i konkurrens trots att vi i år inte hade draghjälp av 60-talstältet.

Fler band än någonsin, 25 stycken, var inbokade detta år och en av nyheterna var att vi körde musik hela dagen under den inledande helgen. En tung bluesvecka alltså, där Hamngatan lika väl skulle kunnat ligga i Chicago eller den amerikanska södern.

I år hade vi också Limhamns svar på Bert Karlsson, Janne Brovall, i tältet med delar av sin studio Loftet. Och Janne gjorde ett 35-tal inspelningar med blivande Idol-aspiranter.

Vi sålde ungefär lika bra som i fjor. Det vill säga folket drog i sig imponerande 5.196 liter öl, eller 12.990 glas, 35 flak cider, 22 flak cola, 290 liter vin, 3 burkar paprikamix, 46 kilo jordnötter och 1.054 ölkorvar.

Malmoe Copenhagen Blues Connexion är inte bara landets största bluesklubb vi är också bäst och vackrast. Vi ses på vårt nya spelställe, St Gertrud.

THORBJÖRN FALK