Choose language:

 

Information fÖr er som skall upptrÄda i BluestÄltet

Uppdaterat: 2019-02-06

 

Hitta till Bluestältet

(Klicka på 'fler alternativ' för att få en större karta)

 

Adress
Altonaparken, Malmö (gatuadress: Södra Promenaden 61)

Kontakt
booking@malmoblues.com

+46-(0)708-854207

Tveka inte att höra av er om ni undrar något!

Om BluestÄltet

Bluestältet ingår som en del av Malmöfestivalen men drivs helt självständigt av föreningen Malmoe-Copenhagen Blues Connexion. Föreninens yttersta syfte är att stötta den levande blues- och rootsmusiken i Öresundsområdet och i Bluestältet skapar vi kontaktytor mellan skandinaviska artister och Malmöpubliken.

I enlighet med festivalens regler som är all underhållning i Bluestältet gratis för besökarna. Föreningen får heller inte några ekonomiska bidrag för att driva verksamheten. Det innebär att vi har en begränsad budget att röra oss med och måste agera utifrån det. Föreningen i sig har dock inget vinstkrav och eventuell ekonomiska överskott investeras därför i kommande års verksamhet.

Något annat som kan vara bra att tänka på är att Bluestältet drivs av entusiaster som helt ideellt lägger massor av tid och energi på både med planeringen och driften av tältet. Var snäll mot dem, idealister är sällsynta och snart utrotningshotade!

Juridiskt ansvarig för tältverksamheten är föreningens styrelse.

 

Backlinespecificering

 

Gitarrutrustning

1 FENDER HotRod Deluxe Combo, 1x12"
1 FENDER HotRod DeVille Combo, 2x12"
1 FENDER Super Reverb Combo, 4x10"
1 VOX AC-30 Combo, 2x12"
1 MARSHALL 1936V Cab, 2x12"

 

Bassutrustning

1 AMPEG SVT Classic Head
1 AMPEG SVT 410E Cab, 4x10"

 

Trummor/Drums

YAMAHA Abs.Custom 12", 13", 16", 22"
YAMAHA Steel Snare 14"x5½"
samt Cymbaler 14"(HH), 16", 18", 20"(ride)

 

Keyboard

Clavia NordStage HA88


Notställ ingår inte!

 

Ljudtekniker

Ljud och ljus sköts av Jörgen Lindau från Precise Sound.

Jörgen har skött tekniken i Bluestältet sedan starten 2001 och är en oersättlig resurs. Please, don't mess with him!

 

TÄltets och scen

Bluestältet är 10 x 20 meter stort. Den ena gaveln hyser scenen och på motstående sida finns baren och ljudteknikern. Tältet har tillstånd att rymma 300 personer.

Det är endast stående publik inne i tältet men utanför finns en uteservering men bänkar och bord.

Norra gaveln hyser en scen som är drygt 6 x 4 meter (28 m2) och 70 cm hög. Trappa och skyddsräcken finns och scenen godkänns varje år av Musikerförbundet. För att nå scenen finns en korrodor på utsidan av tältet som leder till sceningången. Ni behöver således inte korsa publikhavet för att nå scenen.

På scenen finns full backline och en modern ljud- och ljusanläggning som sköts av en driven tekniker. Det enda ni behöver ta med är handinstrument och trumstockar! Läs mer om backline'n längre ner.

 

Bilparkering

Det är trångt och mycket problematiskt att ta sig fram med bil i Malmö. Flera gator är dessutom avspärrade under festivalen och parkering saknas i anslutning till tältet. Det är därför angeläget för alla att backline'n användas.

Måste ni av någon anledning ändå köra bil så finns parkeringsmöjligheter i Parkeringshuset Anna på Kaptensgatan, eller bakom Brandstationen/Latinskolan på Kungsgatan eller utmed Södra Promenaden. Samtliga adresser är ungefär 5 minuters gångavstånd från tältet.

Men... det är väl ändå hälsosammare, milövänligare och enklare att cykla, ta bussen eller åka tåg.

 

 

Pressbilder och information

För er som skall uppträda i Bluestältet, i synnerhet för första gången, är vi tacksamma om ni kan leverera material om er själva. Detta kommer att användas för våra och kommunens programblad och promotion och är alltså inte minst angeläget för er egen skull. För oss är det naturligtvis också viktigt att vi inte publicerar material som ni inte står för.

Detta innefattar:

* Högupplöst pressbild, dvs inga 'facebookbilder'. 300dpi, minst 700 pixlar breda

* Information om bildens fotograf/copyright

* Kortfattad beskrivning av er akt, typ 15-25 ord. Gör gärna en personlig beskrivning som fångar publikens intresse.

* Det finns även möjlighet att lämna en längre och mer detaljerad beskrivning av er som artist/band samt webbadresser och facebook/youtube-länkar, som används till vårt artistarkiv.

 

 

GÄstartister

Vi vill göra er uppmärksam på att så kallade 'gästartister' inte längre är tillåtet på scenen, såvida det inte ingår som en naturlig del av akten eller att det ni har någon annan övertygande motivering. Var vänlig och diskutera med arrangören i förekommande fall.

 

 

VIKTIG information om STIM!

STIM är de svenska tonsättnas intresseorganisation som hanterar rättigheter till musik och text samt insamlar och fördelar royaltypengar rättighetsinnehavarna. All offentlig användning av musik i Sverige skall rapporteras till organisationen.

Rapporten skall innehålla:

* kontaktuppgifter till uppträdande artist/band (epost eller telefonnummer räcker för svenska artister),

* låttitlar

* upphovsmän av text och musik.

Svenska artister är själva skyldiga att rapportera sina akter men för utländska artister är arrangören skyldig att rapportera. Utländska artister MÅSTE därför lämna en 'setlist' senast vid speltillfället. Om inte, är vi tvugna att dra en avgift från gaget som motsvarar STIMs debitering för utebliven rapportering. För närvarande är den 500 kr. No kidding!

För att underlätta för alla bifogas lämplig blankett med ert kontrakt. Vi hjälper således äver er svenskar att rapportera om ni vill. Fyll bara i blanketten. Denna kan kan med fördel returneras per epost, men då före konserten, men kan också lämnas till arrangören vid speltillfället.

Behöver ni fler blanketter finns de

--> här (för svenska artister) eller

--> här (för utländska artister).

Ni kan läsa mer på STIM.se.

Ursäkta om det orsakar merjobb men detta är Sverige, byråkratins hemland!

 

 

Att signera kontraktet

Enklaste sättet att signera kontraktet är att öppna dokumentet i Acrobat Reader (eller om du har, Acrobat Pro). Programet öppnar sig automatiskt när du dubbelklickar på dokumentet, om du har det installerat. Annars hämtar du det gratis på nätet.

1. I den övre rampen till höger väljer du "Fyll i och Signera".

2. Välj "Placera signatur" och bland undermenyn klickar du på "Ändra sparad signatur" (även om du ännu inte sparat något!).

3. Bland de nya alternativen som poppar upp väljer du "Skriv min signatur". Skriv ditt namn på tangentbordet och tryck på "Godkänn".

4. Din signatur uppenbaras nu och följer pekarens rörelser. Placera signaturen med ett enkelt musklick på lämpligt ställe. Den kan i efterhand storleksanpassas om det behövs.

5. Skriv till datum och ort i fältet under signaturen med hjälp av tangenterna.

6. Spara dokumentet. FÄRDIGT! Enkelt och snabbt, inga skrivare, scanners, papper eller pärmar behövs.

7. Returnera det sparade kontraktet, helst via epost. Och gärna omgående, annas kanske det blir liggande...

 

Beteckningarna på de olika kommandona kan variera beroende på vilken version eller språk du har installerat på datorn men principen är den samma. Är du händig kan du skapa en egen handskriven signatur eller krångla till det på annat sätt men att följa ovanstående rutin räcker långt.

Naturligtvis går det även bra att printa ut dokumentet, signera för hand, scanna om det eller returnera via snigelpost i mer oldfashion style, hur ni tycker passar bäst.

 

 

SÄlj era CD-skivor hos oss

Har ni skivor till försäljning hjälper vi till att sälja dessa under konserten. I synnerhet gäller detta kvällstid efter kl 18, då vi har en person avsatt att hjälpa er med detta. Om så är fallet är detta er man här till höger. Svår att missa...