Hitta till Bluestältet:

 

 

Datum

9-16 Augusti 2024

 

Öppettider

Fredag: 17:00-01:00

Lördag: 11:00-01:00

Söndag: 11:00-23:00

Måndag-Torsdag: 11:00-23:00

Fredag: 11:00-01:00

 

Plats

Altonaparken, Malmö

Gatuadress:
Södra Promenaden 61

 

Pris

Fri entré

 

Kontakt

info@malmoblues.com

 

Om Bluestältet
BLUESTÄLTET ingår som en del av Malmöfestivalen men drivs självständigt av föreningen Malmoe-Copenhagen Blues Connexion. Livemusik bjuds under hela dagen och sammanlagt blir det ett tjugotal akter under veckan.

FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE SYFTE är att stötta blues- och rootsmusiken i Öresunds-området. I BLUESTÄLTET är ambitionen att bjuda publiken på artister som de annars inte skulle få se i Malmö. En påfallande stor del av artisterna har under åren kommit från Danmark där bluestraditionen är lite djupare rotad.

Tältet drivs helt ideellt och erhåller inga bidrag. Vid en eventuell ekonomisk vinst går alla medel oavkortat till investeringar inför nästa års verksamhet. Tältet sysselsätter cirka 50 personer under veckan och juridiskt ansvarig för verksamheten är föreningens styrelse.

Baren
Baren har tillstånd att servera öl och vin och har därtill en varierande meny av vegetariska och ovegetariska rätter, ölkorv och snacks.

 

Tältet
Bluestältet är 10 x 20 meter stort och har tillstånd att rymma 300 personer. Tältet saknar sittplatser. Emedan tältet saknar sittplatser finns det gott om bord och bänkar utomhus där man kan chilla eller digga i, det förhoppningsvis, fina augustivädret.

Från motstående gavel betjänas publiken från en 20 meter lång bardisk som sträcker sig ut till en uteservering.

Tillgänglighet
Parkeringsmöjlighet saknas i anslutning till tältet och många gator är avspärrade under festivalen. Det gör det svårt för bilburna gäster. Måste man ändå köra bil finns möjligheten att använda Parkeringshuset Anna på Kaptensgatan. Ungefär på 5 minuters gångavstånd. Men... det är väl ändå bättre att cykla eller gå.

Historia
Bluestältet har funnits sedan 2001. Ursprungligen låg det vid hotell Savoy på Hamngatan, mellan Stortorget och Centralstationen. Det var en strategisk placering som gav en tät ström av spontana besökare.

2009 flyttades verksamheten till Altonaparken, lite i utkanten av festivalområdet. Inte lika lättillgängligt men å andra sidan fick vi större serveringsyta och en mycket trevligare närmiljö. Publiken har glädjande nog inte haft några problem att hitta till oss och de söker sig hit för den goda stämningen och musikens skull. 

Utveckling
Verksamheten utvecklas hela tiden. Från första årets 12 konserter har utbudet succesivt utökats till åtta heldagar med musik och vi erbjuder nu ett brett utbud av såväl internationella som lokala artister.

Organisationen trimmas också. De serveringsansvariga har idag genomgått alkoholutbildning för en säkrare alkoholhantering. Köket står under uppsikt av Miljöförvaltningen och vi tar högst allvarligt på frågor om hygien och hantering av mat. Det finns också ett samarbete med Räddningstjänsten och all personal utbildas för att säkerställa publikens trygghet.

Utöver det pågår ständig ett utvecklingsarbete av vårt miljötänkande i form av avfallssortering och för att på andra sätt minska miljöpåverkan.

Välkomna till ett levande och tryggt tält!