Fredag 11 Augusti

kl. 18:30 - 20:00 

Cary Morin

(US) Sverigepremiär! Morin är en framstående sångare och gitarrist och är idag rankad bland de bästa blues-folkartisterna i USA. Hans bluesmusik har influenser från countrymusiken men bär även spår av afro, jazz och annan americana. Rootsmusik helt enkelt. I världsklass.

kl. 20:30 -  22:30

Rita Engdalen & Backbone

(NO) Engedalen har turnerat i 20 år och är det mest mogna bluesband Norge har att erbjuda. Fem album och en vinst i European Blues Challenge 2012 har de i bagaget. Med en fyllig röst och personliga texter är Engedalen känd för sin enastående publikkontakt.

kl. 23:00 -  01:00

Thorbjörn Risager & The Black Tornado

(DK)En högklassig repertoar av egna låtar och en sömlös scenshow där låtarna flyter in i varandra. Thorbjörn Risager har förändrat vår syn på begreppet blues.

 

Lördag 12 Augusti

Kl. 14:30 - 16:30

Wandering Peggy med Hannah Tolf

(SE)Akustisk blues och spirituals framfört med mycket lekfullhet men också med stor respekt. Musiken är egenproducerad och tonvikten läggs på berättande texter och nyanserade arrangemang.

kl. 17:30 - 19:30

Mike Andersen Duo

(DK) Deltablues. En otrolig spelglädje och en stark sångstämma kännetecknar Andersen. Han är en av de mest produktiva danska artisterna och fick förra året utnämningen 'Årets bluesalbum' i hemlandet.

kl. 20:00 - 22:30

Ole Frimer band

(DK) Ole Frimer behärskar både gitarren och rösten med auktoritet och har stått på bluesscenen i decennier. Med Palle Hjorth på Hammondorgel har bandet utvecklats till ett formidabelt liveband. – Det blir inte mycket bättre än så här, inte ens i centrala Chicago!

kl. 23:00 - 01:00

Hanna Svensson & The Regrets

(SE) Soul och blues. En intensiv shov där Hanna Svensson med sin själfulla och riviga röst kompletteras av välkända ansikten från Malmös musikscen, Magnus Nörrenberg, Håkan Nyberg, Micke Nilsson och Johan Pihleke, Jonas Palm och Jan Erlandsson.

 

Söndag 13 Augusti

kl. 15:00 - 16:00

Kjeld Lauritsen Trio med Miriam Mandipira

(SE) Avslappnad söndagsjazz i internationell klass. Miriam Mandipira är en av våra favoritsångerskor och gästar oss med orgelkungen Lauritsen och hans trio. En Hammond B3:a, en halvakustisk gitarr, lite slagverk och en enastående sångerska. This is cooking!

kl. 16:00 - 17:00

Sofie Reed (Solo)

(US) Sofie Reed är ett internationellt turnerande 'One Woman Band'. Hon skriver sina egna låtar, sjunger, spelar dulcimer, munspel och lapsteelgitarr. Detta är roots och orginalmusik av högsta klass.

kl. 18:00 - 20:30

Richard Lindgren Band

(SE) Singer-songwriter. Richard Lindgren är fortfarande Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. Malmös svar på Bob Dylan har det sagts. En liveartist som har fullständig närvaro och full känsla för sitt uppdrag. En artist i  världsklass!  

kl. 20:30 - 23:00

Simon Andersson Band

(SE)Malmöpågen Simon Andersson är verkligen något speciellt. Han är invald i Nashwilles Country Association och är den första svensk som fått utmärkelsen 'Årets coutrylåt' i USA. Andersson är en bländande gitarrist, utmärkt sångare och en livemusiker som ger allt.

 

Måndag 14 Augusti

kl. 12:00 - 14.00

Money Makers

(SE) Moneymakers från Limhamn spelar rockig blues och det är svårt att sitta still när de öser på.

kl. 14:30 - 16:30

Delmore Sessions

(SE) Homsick Mac och Maria Stille återupplivar gamla förkrigslåtar och framför dem med mycket kärlek och känsla. Vi får höra fräscha arrangemang av originallåtar som med tiden kommit att bli stilbildande.

kl. 17:30 - 20:00

Karin Rudefeldt & Doctor Blues

(SE) Karin och Doctorn har hängt ihop i 20 år. Fem album har det blivit med nyskapande blues. I centrum av bandet står också dess grundare Lennart Olofsson som förutom att sköta gitarren står bakom det mesta av låtskrivandet.

kl. 20:30 - 23:00

Monday Night Big Band

(SE) Storband. Detta 16-mannaband, som snart firar 30 år, är främst känt för sina tolkningar av Thad Jones kompositioner men har mycket större repertoar än så. En och annan blues lär det bli denna kväll…

Tisdag 15 Augusti

kl. 12:00 - 14:00

Lasse O & Blue Trio

(SE) Känd från 'Flotten' och Blå Båten är Lasse O närmast en institution i Malmö. Nu framför han blå toner i en blå trio tillsammans med BG Sahlin på gitarr och Ulf Rådelius på bas.

kl. 14:30 - 16:30

Susanne Rasmusson Band

Soul och Blues. Denna sångerska och hennes band, tar dig från storstadslivet genom åkrar och skogar, till en liten bypub där vi tillsammans kan sitta och njuta av musikens helande kraft.

kl. 17:30 - 20:00

Alain Apaloo Trio

(SE) Afroblues. Apaloo är ett energiknippe av sällan skådad klass och en virtous på gitarren. Han är uppväxt i Togo men bor sedan många år i Köpenhamn. Med sig bär han de afrikanska traditionerna vilket ger hans musik en unik klang och attityd.

kl. 20:30 - 23:00

Wreck of Blues med Pontus Snibb

(DK) Pontus Snibb är tillbaka på bluesscenen! Med den välkända rytmsektionen Håkan Nyberg på trummor och Micke Nilsson på bas ger han sig i kast med tunga bluescovers blandat med eget material.

 

Onsdag 16 Augusti

kl. 12:00 - 14:00

Brian Kramer

(US) Kramer är uppväxt i New Yorks blueskvarter och har arbetat med många av de stora artisterna. Han spelstil består av fingerpicking och slidegitarr och hans närvarande röst berättar personliga historier från livet. Kom och följ med på hans musikaliska resa.

kl. 14:30 - 16:30

Per Ängkvist Duo

(SE) Per Ängkvist är en av jamledarna i Stockholms bluesvärld. Här uppträder han med munspelaren Joakim Barcheus. Tillsammans framför de Chicagoblues från 50-talet.

kl. 17:30 - 20:00

Virginia & Skybenders

(SE) Virginia Pihlblad har en kraftfull röst och är en färgstark artist som lämnar få oberörda och det drivna bandet ger henne en solid grund att stå på. Lite i Janis Joplins anda. Vinnare av Scandinavian Blues Contest 2014.

kl. 20:30 - 23:00

Jake Green Band

(DK) Powertrio. Jake Green Band är inte en dussinvara. De levererar en utstuderad blandning av bluesrock, tunga shuffles och hjärtskärande ballader som kommer att skapa bestående vibrationer både i er kropp och själ.

 

Torsdag 17 Augusti

kl. 12:00 - 16:30

Cool Harmonies med Elena Rein

(SE) Elena Rein och Anders Wahlberg, två malmöartister med rotsystemet i den Europeiska myllan. Influenser från både Europa och Amerika har blandats i en improvisativ mix som kan bjuda på överraskningar.

kl. 12:00 - 16:30

The Capacitors

(SE)Urladdande brutalblues med Mattias Bogefors på sång och munspel. Rått, intensivt och nyskapande. Och på skånska…

kl. 17:30 - 20:00

Mad Dogs

(SE) Zydeco med storstadspuls. En musikalisk jambalaya bestående av blues, reggae, country och annat som råkat finnas i skafferiet. Den serveras med dragspel och tvättbräde och ger en doft av lantliga Louisiana.

kl. 20:30 - 23:00

Erja Lyytinen

(FI) The Finnish Slide Goddess! En av de hetaste finska musikerna, nyligen korad till Årets bluesatrist. Lyytinen är en driven gitarrist med sliden fast förankrad på lillfingret, alltid redo för anfall. Tungt, svängigt, häpnadsväckande och med ett av de bästa kompband Finland kan uppbringa.

 

Fredag 18 Augusti

kl. 12:00 - 14:00

Shoutin' Red (solo)

(SE)"Den svenska countrybluesens hopp". En av våra yngsta artister tar oss tillbaka till den äldsta rootsmusiken – prewar blues, old time folk och gospel. Med sin själfulla röst och rytmiska fingerpicking ger hon på ett naturligt sätt liv åt en svunnen tid.

kl. 14:30 - 16:30

Hellskotta med Sofi Hellborg

(SE)Med musik av Erik Scott och Sofi Hellborg är de ett av de mest progressiva jazzbanden i Sverige, fjärran från swingepoken. Smutsigt och opolerat blir det en slags blues, men kanske inte den sortens blues som man vanligtvis hör i Bluestältet.

kl. 17:30 - 19:30

Ida Bang & The Blue Tears

(SE) På få år har detta unga band utvecklats till ett av Sveriges mest aktiva bluesband. De syns ständigt bland affischnamnen och reser flitigt mellan både stora och små event. Förra året vann bandet Swedish Blues Contest och har en ny skiva med sig i bagaget. De levererar en blandning av soullåtar och countryinfluerad blues.

kl. 20:00 - 22:30

Nisse Thorbjörn & CPH Slim Band

(DK) Thorbjörn växte upp med musik och har engagerat sig i bluesen sedan tonåren. Han har tillbringat mycket tid i USA och turnerar ofta med amerikanska artister. Idag är han en av de mest unika bluesartisterna i Skandinavien som ständigt söker efter nya sätt att uttrycka sig. Intensivt och originellt.

kl. 23:00 - 01:00

Wentus Blues Band

(SE) Wentus Blues Band är ett rutinerat gäng som har turnerat i 30 år. Under den tiden har de gjort drygt 2500 spelningar, spelat in film och TV-såpa, släppt "flera" skivor (ingen verkar minnas hur många), och turnerat med legender som Carey Bell, Louisiana Red, Phil Guy, Eddie Kirkland och Mick Taylor runt-runt-runt i Europa. Nu står de ensamma på scen och får släppa loss sina egna finska känslor. Energiskt, tight och med en egen twist.

 

 

 

 

 

KOM OCH ÄT!

KOM OCH LYSSNA!

KOM OCH UMGÅS!

 

 

Gå med i Bluesföreningen

info@malmoblues.com

 

 

 

 

 

KOM OCH ÄT!

KOM OCH LYSSNA!

KOM OCH UMGÅS!

 

 

Gå med i Bluesföreningen

info@malmoblues.com

 

 

 

 

 

KOM OCH ÄT!

KOM OCH LYSSNA!

KOM OCH UMGÅS!

 

 

Gå med i Bluesföreningen

info@malmoblues.com