Fredag 11 Augusti

kl. 18:00 -  19:30

Steve Grahn, Mattias Malm & Thomas Melau

(SE/DK) Akustisk blues. Malmös bluesfader delar med sig av sin egen sydländska blues med inspiration från Bunkeflos träskmarker. Naket och suggestivt.

kl. 20:00 -  22:30

Nisse ThorbjØrn & CPH slim Band

(DK) Chicagoblues och storstads-soul. Thorbjörn är en av de mest unika bluesartisterna i Skandinavien som ständigt söker efter nya sätt att uttrycka sig. Intensivt och originellt.

kl. 23:00 -  01:00

Erja lyytinen Band

(FI) Lyytinen har fått epitetet "the Finnish Slide Goddess" vilket inte är svårt att förstå. Hon tar publiken med storm var än hon kommer i Europa. Musiken förmedlar hjärtesorg, fustration, besvikelse men samtidigt också den djupaste kärlek. Lyytinen blandar element från både rock och pop i sin blues.

 

Lördag 12 Augusti

Kl. 15:00 - 17:00

Big Creek Slim & Peter Nande

(BR/DK)Deltablues. Big Creek Slim är en riktig världsmedborgare. Född i Danmark, boende i Brasilien och en av de främsta tolkarna av amerikansk blues. Med en kraftfull och intensiv röst som saknar motstycke framför han egna och andras låtar på sin gamla slitna gitarr upphängd med ett snöre om halsen.
"I den gamla amerikanska musiken finns en renhet som jag inte hör i någon annan musik...När jag hör deltablues försätts jag i ett primitivt sinnestillstånd."

kl. 17:30 - 19:30

HP LAnge

(DK) Deltablues. H.P. Lange är en av Danmarks mest aktade deltabluesartister. Han har burit fram den akustiska bluesen ända sedan 80-talet och gjort ca 100 spelningar om året, på små klubbar såväl som på stora festivaler. Under en period bodde han i sydstaterna och fördjupade sig då i den akustiska traditionen och har idag utveckat en egen tolkning av deltabluesen. Rå och opolerad men med mycket spelglädje.

kl. 20:00 - 22:30

Virginia & Skybenders

(SE) Rhythm & Blues. Virginia Pihlblad har en kraftfull röst och är en färgstark artist som lämnar få oberörda. Det drivna bandet ger henne en solid grund att stå på och tillsammans ger de en explosiv föreställning, lite i Janis Joplins anda.

kl. 23:00 - 01:00

Jack Daniels & the Screaming Buffalos

(SE) Rock/Blues. Efter mer än trettio år på scenen är detta mytomspunna rock- & bluescoverband idag mognare, starkare,  vackrare och bättre än någonsin. Med Jonas Wernefort i fronten ger de en respektlös, intensiv och kärleksfylld show som garanterat tar andan ur publiken.

 

Söndag 13 Augusti

kl. 15:00 - 16:00

Madeleine Frey

(SE) Singer-songwriter. I Madeleine Freys melankoliska värld bränner känslorna under huden. Hon har en förkärlek till starka melodier och beskriver sin musik som nordisk. Pampigt men ändå enkelt.
Frey vill väcka eftertanke om omvärlden, om individen och om det som känns främmande.

kl. 16:00 - 17:00

Cicci landÉn

(SE) Singer-songwriter. Cicci Landén har alltid haft musiken inom sig. Idag, efter många turer i livet, turnerar hon på heltid med sin gitarr på axeln. Med en underbar röst och amerikansk skolning har hon en naturlig fallenhet americana- och rootstraditionen.

kl. 17:30 - 20:00

Richard Lindgren Band

(SE) Singer-songwriter. Richard Lindgren är fortfarande Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. Malmös svar på Bob Dylan har det sagts. En liveartist som har fullständig närvaro och full känsla för sitt uppdrag. En artist i  världsklass!  

kl. 20:30 - 23:00

Yonder

(SE) Roots. Yonders lyriska och gospelinfluerade blues skulle kunna komma från en isolerad bergsby i Appalacherna. Musiken förmedlar närmast en sakral känsla och texterna berör existensiella grubblerier. Här möter nutid dåtid och det välkända blandas med det främmande.

Mats Qwarfordt- sång, munspel
Christer Lyssarides- gitarrer
Björn Lundquist- kontrabas
Kjell Gustavsson- trummor

 

Måndag 14 Augusti

kl. 12:00 - 16:30

Jam Session

Öppet jam för de spelsugna. Tältbandet underhåller och stöttar. Ta med era instrument och sångröster.

kl. 17:30 - 20:00

jan GErfast Band

(SE) Texasblues. Gerfast började som gatumusiker på  70-talet och har sedan turnerat över hela Europa både med sitt eget bluesband och med amerikanska gästartister. Han har en koppling till texasbluesen men har med åren utarbetat sin egen stil som han kallar "Groovy Blues".

kl. 20:30 - 23:00

Eddie Nyström & MalmÖ Fritidsorkester

(SE) Eddie Nyström är en välkänd Malmöartist som alltid rört sig i bluesens gränsland. Han blandar egna låtar med väl valda covers hämtade från Austin och New Orleans.

Eddie Nyström, Håkan Nyberg, Magnus Nörrenberg, Micke Björk, Inge Petersson-Lindbäck.

 

Tisdag 15 Augusti

kl. 12:00 - 16:30

Jam Session

Öppet jam för de spelsugna. Tältbandet underhåller och stöttar. Ta med era instrument och sångröster.

kl. 17:30 - 20:00

Bror gunnar jansson

(SE) En-persons-orkestern Bror Gunnar Jansson både sjunger och spelar  gitarrer, trummor, slagverk, saxofon. Musiken är mörk och suggestiv, rå men vacker. I en blandning av southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om både mördare och vanligt folk, framfört med djup inlevelseförmåga och stor kreativitet.

kl. 20:30 - 23:00

Øernes Bluesband

(DK) De har spelat tillsammans i 33 år men blir aldrig gamla och  tråkiga. Öernes Blues Band är ett mycket underhållande band som vågar blanda amerikansk urban blues med folkblues, brittisk sextiotal och Texasrock utan att tappa tråden.

 

Onsdag 16 Augusti

kl. 12:00 - 16:30

JAm session

Öppet jam för de spelsugna. Tältbandet underhåller och stöttar. Ta med era instrument och sångröster.

kl. 17:30 - 20:00

HOOK HERRERA Band

(US/SE) Chicagoblues. Munspelaren, gitarristen och sångaren Herrera är uppväxt i Kalifornien men har ett mexikanskt påbrå. Bluesen blev hans liv redan i unga år och han kom att leva det livet som man i sinnevärlden förväntar sig av en bluesmusiker. Han spelade på gatan, på puben, på jam, på fester, flackade runt i staterna och lärde känna många av de stora bluesartisterna. Bland annat turnerade han en period med Allman Brothers. Efter många år av kringflackande både i staterna och Europa bor han nu på svenska Tjörn. Med sig till Bluestältet har han sitt svenska kompband.

kl. 20:30 - 23:00

Lisa lystam family band

(SE) Chicagoblues. På några få år har den unga Lystam gjort blixtkarriär och hennes "familj" är idag ett av landets mest efterfrågade bluesband. De senaste åren har de turnerat flitigt i Europa och Lisa Lystam Family Band har hyllats för sin unika liveshow där den ena kvällen aldrig är den andre lik. De bjuder på oförglömliga konserter fyllda utav spontanitet, allvar, skratt och musik av hög klass.

 

Torsdag 17 Augusti

kl. 12:00 - 16:30

Jam session

Öppet jam för de spelsugna. Tältbandet underhåller och stöttar. Ta med era instrument och sångröster.

kl. 17:30 - 20:00

Sweet little angels med johanna hjort

(SE) Soul/Blues. Johanna Hjort är rutinerad sångerska med djupa rötter i jazzen och soulen. Tillsammans med bluesbandet Sweet Little Angels slår det snabbt gnistor när jazzen möter bluesen. Tankarna går till McDuff, BB King och Howling Wolf. Det doftar Chicago Southside...Svängigt! Bluesigt! Extatiskt!

kl. 20:30 - 23:00

Ole Frimer Band

(DK) Progressiv blues med element från rocken och jazzen.  Ole Frimer behärskar både gitarren och rösten med övertygelse. Med sig har han ett av de mest enastående livebanden. – Det blir inte mycket bättre än så här, inte ens i centrala Chicago, har det sagts!

 

Fredag 18 Augusti

kl. 12:00 - 16:30

Jam Session

Öppet jam för de spelsugna. Tältbandet underhåller och stöttar. Ta med era instrument och sångröster.

kl. 17:30 - 19:30

Miriam Mandipira och Kjeld Lauritsen trio

(DK) Soul. Mandipira är en enastående sångerska som rör sig fritt mellan jazz, soul, gospel och blues. Nyligen fick hon utmärkelsen 'Bästa danska bluesartist'. Tillsammans med Lauritsens orgeltrio framför hon en känsloladdad blues & soul-konsert av internationell klass. This is cooking!

kl. 20:00 - 22:30

Mamas Bluesjoint med lene strØyer

(DK) Soul och Rhythm'n'Blues. Lene Ströyer beskrivs som en extraordinär bluessångerska och tillsammans med sitt sexmannaband levererar hon en fantasktiskt liveupplevelse. Deras gamla skivtitel 'Blues In Many Colors' ger en bra beskrivning av deras bluesmusik som bär influenser av soul, funk, rock och country. Genomgående finns en kärlek för bra texter och ett skönt groove. Med sig till Bluestältet har de alldeles nyskrivna låtar och en ny CD.

kl. 23:00 - 01:00

Wreck of Blues MED Pontus Snibb

(SE) Elektrisk blues. Malmöpågen Snibb och hans band blandar eget material med tunga covers. Med sig till Bluestältet har de en del nyskrivna låtar och en ny bluesskiva i bakfickan. Trio med Håkan Nyberg på trummor och och Kalle Johansson på bas.

 

 

 

 

 

KOM OCH ÄT!

KOM OCH LYSSNA!

KOM OCH UMGÅS!

 

 

Gå med i Bluesföreningen

info@malmoblues.com

 

 

 

 

 

KOM OCH ÄT!

KOM OCH LYSSNA!

KOM OCH UMGÅS!

 

 

Gå med i Bluesföreningen

info@malmoblues.com

 

 

 

 

 

KOM OCH ÄT!

KOM OCH LYSSNA!

KOM OCH UMGÅS!

 

 

Gå med i Bluesföreningen

info@malmoblues.com