Klubbkvällar 2005

 

26 januari (Mattssons)

RED and BLUE (SE)

12 februari (Ekmans)

Steve Grahn-Mattias Malm-Håkan Nyberg

Akustisk blues med ny trio

The Fabulous Flintstones

23 februari(Mattssons)

SAM MYERS (US)

med PELLE LINDBERG & BLUESBLASTERS (SE)

Bluesblasters turnerar land och rike runt med en av bluesens stora namn Sam Myers. Sam har spelat med många kända bluesmän i USA genom åren bl. a. Ellmore James, Muddy Waters m.fl.

30 Mars (Mattssons)

Tiger City Jukes (NO)

Norges mest internationella bluesband gästar MCBC. Bandet som lirar en svängig jumpblues så man omöjligt kan sitta stilla har lirat på bl.a. de största bluesfestivalerna i Europa (Blues&Jazz Rallye i Luxembourg och Peer i Belgia ) dessutom turnéer i USA och runt om i Skandinavien

TCJ har fyra CD i bagaget. Den senaste med namnet ”Dressed To Kill”. En glittrande scenshow, duktiga musiker och en stilsäker inpackning från bluesens glansdagar gör TCJ till en höjdarupplevelse när dom intar scenen.

27 April (Mattssons)

LP Simonsen Band(DK)

med Thomas Melau (DK) på munspel och Steve Grahn (SE) på gitarr och sång.

Blues i förbrödring Sverige-Danmark och succékonstellationen från Copenhagen Bluesfestival 2004

25 Maj (Mattssons)

Diz Watson (UK)

Pianisten från London som spelar New Orleans baserad barrelhouse blues och som spelat med de flesta stora bluesartister i USA och Europa.
OBS! Enda spelningen i Sverige denna turné.

15 oktober 2005 (S:t Gertrud)

Nisse Thorbjoern Band (DK)

MCBC Höstfest.

3 november (S:t Gertrud)

Per and the Ouagaoudougou band

2 december (S:t Gertrud)

Blue Junction

Den Danska gruppen som två gånger fått amerikanska utmärkelser för "Bästa utländska bluesband".

Info

Efter en längre tids önskemål från våra medlemmar att få en fredag eller lördag som bluesafton har föreningen under året försökt utöka sina blueskonserter med ett antal lördagskvällar. 

  

Detta var inte möjligt att arrangera på Mattssons Musikpub som redan är hårt bokad. I stället provade vi att lägga dessa kvällar på Ekmans Restaurang i Västra Hamnen Malmö, St. Varvsgatan 19. Debuten där skedde i februari i samband med föreningens årsmöte.

 

Inte heller Ekmans uppfyllde våra önskemål utan på hösten flyttades verksamheten istället till nyrenoverade Café S:t Gertrud. Speldagen ändrades till första lördagen i månaden.

 

Under våren huserade vi dock fortfarande på Mattssons den sista onsdagen i varje månad. Och fortfarande kostade inträdet 80 kr, alternativt 60kr för medlemmar.