Choose language:

 

Information fÖr er som skall upptrÄda i BluestÄltet

Uppdaterat: 2022-07-26

 

Hitta till Bluestältet

(Klicka på 'fler alternativ' för att få en större karta)

 

Adress
Altonaparken, Malmö (gatuadress: Södra Promenaden 61)

Kontakt
booking@malmoblues.com

+46-(0)708-854207

 

Kontakt scenteknik

precise@telia.com

Tveka inte att höra av er om ni undrar något!

Om BluestÄltet

Bluestältet ingår som en del av Malmöfestivalen men drivs självständigt av föreningen Malmoe-Copenhagen Blues Connexion. Föreningens syfte är ’att stötta den levande blues- och rootsmusiken i Öresundsområdet’.


I enlighet med festivalens regler är all underhållning gratis för besökarna och föreningen får inte några ekonomiska bidrag för att driva verksamheten. Det innebär att vi har en begränsad budget att röra oss med. Föreningen i sig har dock inget vinstkrav och eventuell ekonomiska överskott investeras därför i kommande års verksamhet.

 

Något annat som kan vara bra att tänka på är att Bluestältet drivs av entusiaster som helt ideellt lägger massor av tid och energi på planeringen och driften av tältet. Var snäll mot dem, denna grupp av idealister är sällsynta och utrotningshotade!

 

Juridiskt ansvarig för verksamheten är föreningens styrelse.

 

Backlinespecificering

 

Gitarrutrustning

1 FENDER HotRod Deluxe Combo, 1x12"
1 FENDER HotRod DeVille Combo, 2x12"
1 FENDER Super Reverb Combo, 4x10"
1 VOX AC-30 Combo, 2x12"
1 MARSHALL 1936V Cab, 2x12"

Munspelsförstärkare

1 Fender Blues Junior 1x12"

Bassutrustning

1 AMPEG SVT Classic Head
1 AMPEG SVT 410E Cab, 4x10"

Trummor/Drums

YAMAHA Abs.Custom 12", 13", 16", 22"
YAMAHA Steel Snare 14"x5½"
Zildjian Cymbaler 14"(HH), 16", 18", 20"(ride)

Keyboard

Clavia NordStage HA88

 

 


Notställ ingår inte!

 

Ljudtekniker

Jörgen Lindau som skött tekniken i Bluestältet sedan starten 2001 har dragit sig tillbaka efter 20 år.

Ljud och ljus sköts 2022 istället av Thomas Nordin.

Har ni frågor om scentekniken så kontakta föreningen.

 

TÄltets och scen

Bluestältet är 10 x 20 meter stort och har tillstånd att rymma 300 personer. I tältet har vi stående publik men det finns även en uteservering men bänkar och bord på området.

 

 

Scenen är drygt 6 x 4 meter (28 m2) och 70 cm hög. Trappa och skyddsräcken finns och uppfyller säkerhetskraven från Musikerförbundet. Scenen nås via en korridor på utsidan av tältet. Ni behöver således inte korsa publikhavet för att nå scenen.

 

 

Tältet är utrustat med en modern ljud- och ljusanläggning och en egen tekniker.

 

 

Bilparkering

Det är trångt och problematiskt att ta sig fram med bil i Malmö under festivalen. Många p-platser är dessutom spärrade under festivalen. För våra artister i Bluestältet finns en enstaka parkeringsplats backstage. Kontakta oss i förväg om ni behöver utnyttja denna.


Parkeringsmöjligheter kan finnas i Parkeringshuset Anna på Kaptensgatan, på Kungsgatan bakom Brandstationen/Latinskolan eller utmed Södra Promenaden. Se karta här vid sidan om. Samtliga adresser är ungefär 5 minuters gångavstånd från tältet.


Men, om det går, rekommenderar vi att cykla, ta bussen eller åka tåg. Det är billigare, hälsosammare och miljövänligare.

 

 

Pressbilder och information

För er som skall uppträda i Bluestältet, i synnerhet för första gången, är vi tacksamma om ni kan leverera material om er själva. Detta används till både föreningens och kommunens programblad och är alltså enangelägenhet för er skälv. Vi vill naturligtvis inte heller publicera material som ni inte står för.
Detta innefattar:


* En pressbild, minst 700 pixlar bred, med information om bildens fotograf/copyrightinnehavare.


* En kortfattad beskrivning av er akt, typ 15-30 ord. Gör gärna en personlig beskrivning som fångar publikens intresse.

 

* Det finns även möjlighet att lämna en längre och mer detaljerad beskrivning av er som artist/band samt information om webbadresser och facebook/youtube-länkar, som kan användas till vårt artistarkiv.

 

 

GÄstartister

Vi vill göra er uppmärksam på att så kallade 'gästartister' inte är tillåtet på scenen, såvida det inte ingår som en naturlig del av akten. Var vänlig och diskutera med arrangören i förekommande fall.

 

 

VIKTIG information om STIM!

STIM är de svenska tonsättarnas intresseorganisation och fördelar royaltypengar till rättighetsinnehavarna. All offentlig användning av musik i Sverige skall rapporteras till STIM.


För er som uppträder på scen gäller att svenska artister själva är skyldiga att rapportera sin repertoar. Detta görs nu förtiden digitalt. Här är en länk för att registrera er som rapportör om ni inte redan är det.
https://www.stim.se/sv/livemusik/skaffa-inloggning-att-rapportera-livespelningar


För utländska artister är det däremot arrangören som är skyldig att rapportera. Utländska artister skall därför lämna en 'setlista' vid speltillfället. Lämplig blankett för detta bifogas kontraktet.


Avgiften till STIM betalas alltid av arrangören.


En musikrapport skall innehålla:
* kontaktuppgifter till uppträdande artist/band (epost eller telefonnummer räcker för svenska artister),
* låttitlar
* upphovsmän av text och musik.

 

 

Att signera kontraktet

Digital signering
Enklaste sättet att signera kontraktet är att öppna dokumentet i Acrobat Reader eller någon lämplig app. Att öppna det i en webbläsare duger däremot inte.


1. I menyn väljer du "Fyll i och Signera" och sedan ’Placera signatur’. Följ anvisningarna.
2. Placera signaturen med ett enkelt musklick på lämpligt ställe.
3. SPARA dokumentet!


Det kan se lite olika ut beroende på vilket program eller språk du har installerat på datorn men principen är den samma.

 

Manuell signering
Printa ut dokumentet och signera för hand. Scanna eller fotografera med mobilen och returnera via epost.

 

 

SÄlj era CD-skivor hos oss

Har ni skivor till försäljning hjälper vi till att sälja dessa under konserten. I synnerhet gäller detta kvällstid efter kl 18, då vi har en person avsatt att hjälpa er med detta. Om så är fallet är detta er man här till höger. Svår att missa...